IMG_0881 (Klein)

Crescendo en Reborn vullen kerk met kerstklanken

VIERAKKER – Zondag 10 december was de St. Willibrorduskerk in Vierakker om half drie stampvol. Er moesten stoelen bijgezet worden en sommigen mensen hielden het door de drukte zelfs voor gezien. Wat was er aan de hand? Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo en popkoor Reborn uit Wichmond hielden gezamenlijk een kerstconcert.

Crescendo en Reborn wisselden elkaar af in blokjes van vier tot zes nummers. En ook werden twee nummers gezamenlijk vertolkt. Traditionele kerstliederen kwamen voorbij, maar ook andere liederen die in de sfeer van kerst heel goed tot hun recht kwamen. Zo zong Reborn ‘door de wind’ van Stef Bos, maar ook ‘Walking in the air’ van Howard Blake.

Traditionele kerstliederen zijn overigens ook anders te vertolken. Crescendo speelde ‘God rest ye merry gentlemen’ in een vrolijke en aanstekelijke mambo-versie. En wat te denken van ‘hoor de englen zingen déer’ in een klezmer-uitvoering? Kortom een zeer geslaagd concert en heel veel enthousiaste bezoekers die het laatste gezamenlijke nummer ‘Feliz navidad’, na een korte instructie door de dirigente van Reborn, uit volle borst meezongen.