Opleiding

Crescendo verzorgt muzieklessen voor jong en oud; of ze nu beginnend of ‘herintredend’ muzikant zijn.  We bieden een doorlopende leerlijn, vanaf ‘Spelen met muziek’ voor de allerjongsten, tot aan de individuele instrumentlessen die opleiden tot de landelijke muziekdiploma’s. Leerlingen kunnen vaak al in het eerste lesjaar meespelen in het zgn. beginnersorkest. Het instaporkest staat qua niveau in tussen het beginnersorkest en de harmonie. Zo leren de leerlingen op een laagdrempelige manier al snel om hun eigen partij te spelen in het geheel. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde vakdocenten, ze zijn daardoor vergelijkbaar met lessen op de Muziekschool. Hier onder geven we een overzicht van de verschillende lesmogelijkheden. Neem voor nadere informatie gerust contact op met Karin Romeijnders.

Maar eerst…wist u dat:

  • Muziek maken zorgt dat de communicatie tussen de linker en rechter hersenhelft verbetert?
  • Dit een gunstige uitwerking heeft op het abstractievermogen en het analytisch kunnen denken? Kinderen die muziek maken hebben daardoor ook een verhoogd inzicht op wiskundig en natuurkundig vlak.
  • Muziek maken bevorderend is voor de motoriek, maar ook de intelligentie en het geheugen?
  • Muziek maken ook positief werkt op de gemoedstoestand en het gevoel van mensen?
  • Het samen muziek maken bijdraagt aan de sociale ontwikkeling van kinderen?

Lesmogelijkheden

IMG_0955 (Klein)

1. Spelen met muziek

Jonge kinderen kunnen al vanaf ongeveer groep 3 op een speelse manier kennismaken met muziek. In deze beginnerslessen, genaamd Spelen met Muziek, komen allerlei blaas- en ritme-instrumenten aan bod. Behalve blokfluit en klokkenspel bijvoorbeeld ook een fife (blokfluit-achtige dwarsfluit) en een saxonette (kindersaxofoon). Omdat er les wordt gegeven in een groepje kan er ook aandacht zijn voor samenspel. Daarnaast komt het noten lezen natuurlijk aan bod. De kinderen krijgen alle muziekinstrumenten in bruikleen, deze hoeven dus niet zelf te worden aangeschaft. Afhankelijk van het aantal leerlingen duren de lessen 30 of 45 min. De lessen vinden wekelijks plaats op maandag.

2. Jeugd vervolglessen

In de vervolglessen zullen de kinderen ook al op echte harmonie instrumenten mogen spelen, zoals dwarsfluit, klarinet en saxofoon. Op die manier kunnen ze gaandeweg het jaar al kiezen op welk instrument ze eventueel willen doorgaan. De vervolglessen zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer groep 4. Er wordt gewerkt met kleine groepen. De lessen vinden wekelijks plaats en duren – afhankelijk van het aantal leerlingen – 30 of 45 min. Ook hier geldt dat de leerlingen de instrumenten van Crescendo in bruikleen krijgen. Na deze vervolglessen zijn de kinderen klaar om door te stromen naar les op een harmonie instrument naar keuze.

3. Jeugd instrumentlessen

Na de vervolglessen kunnen kinderen overstappen op lessen op een harmonie instrument naar keuze. Ervaring leert dat ze dan ook al vrij vlug kunnen meespelen in het beginners- of instaporkest. Deze lessen vinden individueel plaats en duren 30 min. De lestijden worden in overleg met de docent bepaald. Ze leiden op tot de landelijk erkende examens. Na het behalen van het A-examen is de leerling klaar voor de overstap naar het harmonie-orkest.

Volwassenen

Crescendo verzorgt tevens muzieklessen voor volwassenen. Of ze nog geen ervaring hebben met muziek maken, of het als vroegere hobby weer op willen pakken, er zijn voldoende mogelijkheden! Deze lessen vinden individueel plaats en duren 30 min. De lestijden worden in overleg met de docent bepaald.

Onze docenten

Mark Golub

Klarinet/saxofoon

Martin Hiddink

Koper

Gerdien Schellingerhout

Dwarsfluit, blokfluit, spelen met muziek

Wilma Jolink

Instaporkest, beginnersorkest

Hein de Jong

Slagwerk

Kosten

Alle prijzen zijn per jaar (ca. 40 lessen, sept – juli) en incl. de verenigingscontributie. Het lesgeld wordt gespreid over vier kwartalen geïncasseerd.

Spelen met muziek

€ 300,-

per jaar

Vervolglessen jeugd

€ 300,-

per jaar

Instrumentlessen individueel

€ 475,-

per jaar

Interesse?

Neem dan contact op

Karin Romeijnders

Opleiding/leerlingen