P1180258 (Klein)

Crescendo uit Hengelo Gld. behaalt eerste prijs op muziekconcours Zutphen

HENGELO/ZUTPHEN – Muziekvereniging Crescendo kijkt terug op een geslaagde concoursdeelname, georganiseerd door de Muziekbond Gelderland-Flevoland (MBGF). Ze heeft op 26 november in de Hanzehof in Zutphen haar classificering van eerste prijs in de derde divisie met succes kunnen prolongeren. In weekblad Contact van vorige week werd hier al over bericht. 

Karin Romeijnders, voorzitter van Crescendo, mocht de oorkonde in ontvangst nemen. “Het was natuurlijk best spannend. Je werkt er als orkest maandenlang naar toe. Samen besluiten welke stukken we willen spelen, extra repetities houden, soms in kleine groepjes. We hielden zelfs een oefenconcert en repetities op andere locaties om te wennen aan de akoestiek van een andere zaal. En ja, dan ineens zit je daar als orkest op het podium in de prachtige Buitensociëteit van de Hanzehof en heb je 35 minuten om je te bewijzen.

Als inspeelwerk hadden we ‘Ammerland’ gekozen, een stijlvol muziekstuk met rustige melodische lijnen. Vervolgens speelden we de twee stukken die door de jury beoordeeld zouden worden. Als eerste het prachtige ‘Cry of the Falcon’ waarin lyrische lijnen in de muziek overgaan tot morele verwarring, totdat het orkest fluistert ‘lustitia omnibus’ (gerechtigheid aan allen). Daarna het laatste stuk, ‘Ouverture to a new age’; een feestelijk nummer, met een prachtige solo in de klarinet.

Tja, en dan moet je wachten op het oordeel van de driekoppige jury. Dat was positief, met een 80,33 punten hadden we een eerste prijs binnen. De juryrapporten – in doktershandschrift geschreven, met opmerkingen, kritische noten en complimenten over onze speelwijze en klank – kregen we mee. We mogen er trots op zijn. Niet alleen op het aantal punten, maar ook op de prestatie die we als vereniging hebben geleverd. Samen áls en ín harmonie toewerken naar dit hoogtepunt, in samenwerking met de dirigent Willy Beudel; een mooi team met een prachtig resultaat.”