12f0718a-f673-4b73-a43e-02be1031fd59_thumb840 copy

Zonovergoten familieconcert Crescendo in park De Bleijke Hengelo

HENGELO – In park De Bleijke in Hengelo was het zondag 25 juni genieten van een prachtig zomerconcert van muziekvereniging Crescendo.

De plek waar in vroeger tijden de was werd gebleekt, het Bleekhuisje herinnert nog aan die tijd, was nu het decor voor een mooi en gezellig zomerconcert. In verband met de hitte (meer dan 30 graden) waren schaduwplekken gecreëerd door middel van tenten en parasols. Voor de kinderen was er een springkussen, schminken en ander vermaak. Er was een ijscokar, er waren drankjes en broodjes hotdog verkrijgbaar. En natuurlijk waren de wafels waarmee de supporters van de vereniging inmiddels alom bekend zijn, ook aanwezig.

Het werd een gezellige middag in een ongedwongen sfeer. Er werd geluisterd, gepraat, kinderen spoten elkaar of de ouders nat met waterpistooltjes, kortom een vrolijke boel in een park waar een park eigenlijk ook voor bedoeld is: elkaar ontmoeten en even lekker bijkletsen met mooie en gezellige muziek erbij.
Er was veel belangstelling vanaf het begin, maar ook veel toevallige voorbijgangers bleven even staan luisteren of pasten hun middagprogramma aan en wandelden of fietsten niet verder. Crescendo had gekozen was voor veel herkenbare muziek uit films en populaire muziek.
Niet alleen de harmonie onder leiding van Willy Beudel, maar ook het beginnersorkest, het instaporkest en de blokfluitleerlingen onder leiding van Wilma Jolink droegen bij aan het programma. Trotse ouders en opa’s en oma’s lieten horen dat zij dit waardeerden. Kortom een initiatief om zeker te herhalen.